Svensk teknik i Sonys böcker

Svenska Neonode har inlett ett samarbete med Sony, som använder Neonodes optiska pekskärmsteknik zForce i sin nya serie av e-böcker ”Sony Reader” och som nu lanseras runt om i världen. Affären är en stor framgång för Neonode eftersom Sony är världsledande inom hemelektronik och har en ledande position på den globala marknaden för e-böcker, skriver Neonode i ett pressmeddelande.

Neonodes pekskärmsteknik, zForce, stödjer både högupplöst inmatning med penna och fingernavigering inklusive gester, multi-touch, svep och mycket mer.

– Vi är verkligen glada över att Sony valt den senaste utvecklingen av vår pekskärmsteknik, zForce. Vår pekskärmsteknik är snabb, precis och har låg strömförbrukning. Att zForce dessutom har stöd för pennskrift i kombination med full fingernavigering kommer i hög grad att förbättra användar- och läsupplevelsen vad exempelvis gäller e-böcker, säger Thomas Eriksson, vd för Neonode Technologies AB.

zForce integreras för närvarande i flera olika produkter, såsom mobiltelefoner, så kallade surfplattor, e-böcker och navigeringsenheter för bilar, enligt företaget.

Comments are closed.