Svalare datacenter med ny spänningsregulator

Analog Devices lanserar LTM4700 μModule, en step-down DC/DC-spänningsregulator som kombinerar hög effekt med energieffektivitet för att minska kylbehovet i datacenter.

Modulen finns i dubbel 50 A eller enkel 100 A-konfiguration. Kapslingstekniken möjliggör ökad servertäthet och ökar datacentrets beräkningskraft med minimal inverkan på systemstorlek och kylkostnader.
– Effektiv kylning är en fråga som påverkar datacenter världen över, säger Chris Mann, VP för Power Products på Analog Devices. Den växande efterfrågan på molnbaserade datatjänster är en utmaning för nuvarande infrastrukturer och kräver en ny metod för värmeavledning. LTM4700 löser problemet effektivt, så att datacenteroperatörerna kan öka densiteten och prestanda hos sina servrar.
Innovativ kapslingsteknik med inbyggda kylflänsar gör att LTM4700 fungerar vid 73 °C jämfört med modulära lösningar från konkurrenter som typiskt körs vid 90 °C. LTM4700 kan leverera 100 A vid 12 VIN till 0,8 VOUT med 200 LFM luftflöde upp till 70 °C omgivningstemperatur. Maximal konverteringseffektivitet vid 12 VIN till 0,8 VOUT når 90%. Arkitekturen gör det också möjligt för systemdesigners att kombinera upp till åtta enheter och leverera upp till 800 A för att möta de höga kraven hos datacenterprocessorer, FPGA, ASIC, GPU och mikrokontroller.
LTM4700 drivs med en ingångsspänning mellan 4,5 V till 16 V, och ger digitalt styrbara utgångsspänningar mellan 0,5 V till 1,8 V. Integrerade A/D-omvandlare, D/A-omvandlare och EEPROM gör det möjligt att digitalt övervaka, spela in och styra strömparametrar med ett I²C PMBus-gränssnitt. Växlingsfrekvensen synkroniseras till en extern klocka mellan 200 kHz till 1 MHz för bruskänsliga applikationer. LTM4700 har även skydd mot felförhållanden som över- och underspänning, överström och övertemperatur.

Comments are closed.