Styr många kanaler effektivare

PI7C1401, från Diodes Incorporated, är en effektiv lösning för hantering av signaler med låg hastighet och I2C-aggregering i avancerade inbyggda system med flera höghastighetsgränssnitt.

PI7C1401 är lämplig för alla kretslösningar som innehåller på flera höghastighets transceivrar, som  SFP (Small Form Factor Pluggable), dubbel SFP (DSFP) och Quad SFP (QSFP). Applikationerna finns i basbandsenheter, routrar och växlar för telekommunikation, nätverk och datacenter.

Typiskt kräver varje transceiver en dedikerad kanal för styrning genom en värdprocessor. Normalt implementeras det med hjälp av stiften för låghastighetssignalering och ett protokoll som exempelvis I2C, .

I takt med att system blir mer komplexa behöver de fler transceivrar. Det ökar trycket på att värddatorn skall styra många fler I2C-gränssnitt eller andra gränssnitt för låghastighetssignalering.

Med hjälp av PI7C1401 kan fyra låghastighetsportar aggregeras i en enda kanal. Genom att kombinera flera 4-ports expandrar kan en värdprocessor styra upp till 56 transceivrar via ett enda I2C / SPI-gränssnitt. Detta kan i hög grad sänka antalet använda anslutningar på den värdprocessor och FPGA som används för att styra höghastighets-transceivrarna. Kretskortslayouten förenklas och stycklistan (BoM, Bill of Material) kortas ned.

I2C-gränssnittet stöder 1 MHz snabbläge och tillåter upp till 14 PI7C1401-kretsar att dela ett enda gränssnitt. Kretsen konfigurerar automatiskt sina respektive adresser när deras styrpinnar kopplas i ”daisy-chain”. I SPI-läge stöds en busshastighet på upp till 33 MHz. Därför kan ett obegränsat antal PI7C1401-enheter dela ett enda SPI-gränssnitt.

Förutom aggregation av fyra portar har PI7C1401 andra funktioner som fyra användarprogrammerbara GPIO och två utgångar som är avsedda att visa driftstatus med LED.

PI7C1401 kan också automatisk hämta användardefinierade, kritiska data från modulerna, samt ge anpassningsbara, datastyrda avbrott och ge möjlighet att med ”burst-mode” läsa / skriva i I2C / SPI-gränssnitt. Därtill finns ett sändningsläge för samtidig skrivning i alla portar.

Comments are closed.