Blixt Tech vann Inission innovation award

På Elektronik 2019 i Göteborg delades den sjunde upplagan av Inission innovation award ut. Blixt Tech AB vann produktions- och utvecklingstjänster värda 1,25 miljoner kr, där Prevas bidrar med utvecklingstjänster värt 250 000 kr och Inission bidrar med tillverkningstjänster värt 1 miljon kr. Det nya ”Publikens pris” gick till Labtrino AB.


Priset togs emot av Charlotta Holmquist, Executive Chairman, och Trued Holmquist, vd för Blixt Tech AB


Blixt Tech vann priset för sin smarta elektroniska brytare. Brytare står för en av de största möjligheterna till energieffektiviseringar och besparingar i elsystemet. Fram till nu har brytare i elskåpet varit fullt ut mekaniska och haft till enda uppgift att skydda vid kortslutning. Blixt digitala brytare ersätter all mekanik med elektronik. För första gången blir det möjligt att med en enda enhet, inte bara bryta elen, utan också styra, mäta och kommunicera med allt som är anslutet till elnätet. Blixt digitala brytare använder DIN-formfaktor, en standard som passar alla elskåp runt om i världen.

Nytt för i år var att ett ”Publikens pris” på 50 000 kronor röstades fram under ceremonin. Priset gick till Labtrino AB för deras intelligenta vattenmätarsystemet för flerbostadshus. Labtrinos lösning är en utanpåliggande, trådlös och batteridriven mätteknik som installeras på ett par sekunder. Fastighetsbolaget och den som bor i lägenheten kan sedan följa vatten- och energiförbrukningen per tappställe i realtid genom en applikation.


Ramtin Massoumzadeh och Thibault Helle, Labtrino AB, tog emot publikens pris av Olle Hulteberg, marknadschef, Inission

De tre finalisterna var Blixt Tech AB, Labtrino AB och ChromoGenics AB. Juryn bestod av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och NyTeknik.

Comments are closed.