Strategiskt avtal mellan OEM och KUKA Nordic

Genom ett samarbete mellan automationsföretaget KUKA Nordic och OEM Automatic kommer KUKA:s cobotar att distribueras i Sverige, Finland och Baltikum.

– OEM Automatic har en stark representation på marknaden och väl utvecklade kanaler för marknadsföring och försäljning, säger Joacim Lorentsson, vd för KUKA Nordic. Just cobotar passar dessutom perfekt för distribution via en extern partner, eftersom det är en typ av robot som inte kräver kunskaper i programmering. Roboten lär sig istället rörelserna genom att operatören flyttar den med händerna.

OEM Automatic, grundat 1974, är en leverantör av komponenter för industriautomation med cirka 50 000 artiklar i sitt sortiment. Företaget har cirka 200 anställda och omsätter 1,1 miljarder kronor. OEM Automatic har sitt säte i Tranås och är ett dotterbolag inom koncernen OEM International med verksamhet i 15 länder.

KUKA har idag ca 15 000 anställda och en omsättning på ca 4 miljarder euro. Företaget är väl etablerat i segment som automotive, elektronik, livsmedel, medicin samt logistik och e-handel. Huvudkontoret ligger i Augsburg i Tyskland.

Comments are closed.