Stororder till Smarteq på dolda GSM-antenner

Smarteq kommer att leverera cirka 800 000 GSM-antenner till Continental. En ny lag i Brasilien gör att Smarteq’s dolda GSM-antenner blir ett vapen mot kraftigt stigande fordonsbrott.

 

Smarteq har tecknat ett avtal med Continental Brazil som innebär att man kommer att leverera dolda GSM-antenner. Leveranserna påbörjas nu i höst och omfattar totalt cirka 800 000 antenner, att levereras under den kommande 5-årsperioden. I och med affären blir Smarteq även en av tre utvalda globala antennleverantörer till Continental.
Bakgrunden och drivkraften till affären är en ny lag om spårning av fordon i Brasilien. Antalet bilrån och fordonsstölder ökar explosionsartat i de stora städerna. Med den nya lagen gör regeringen ett försök att stävja denna negativa utveckling. Den nya lagen gäller enbart installation av spårningssystem på nya fordon och implementeringen kommer att ske stegvis.
– Spårning av fordon blir allt vanligare. Framförallt gäller det spårning av mer exklusiva bilar och kommersiella fordon med dyrbar last. Det är fortfarande främst försäkringsbolagen och deras organisationer som är drivande men flera regeringar trycker på för att motverka den alltmer stigande trenden av fordonsbrott. Vi är naturligtvis mycket glada för att Continental Brazil valde Smarteq som en global antennleverantör, och vi är givetvis mycket nöjda över den stora ordern på GSM-antenner, säger Lars Ericson, VD på Smarteq.
Smarteq AB utvecklar och levererar antenner och antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner, M2M, samt för trådlös överföring av tal och data. Verksamheten är fokuserad på utveckling och försäljning av antennprodukter för OEM och eftermarknaden. Tillverkning sker i Östeuropa och Asien.
Smarteq har cirka 32 anställda och har upparbetade försäljningskanaler i 30-talet länder.

 

Comments are closed.