Stora Elektronikdagen den 12 maj

Från morgon till kväll den 12 maj anordnas Stora Elektronikdagen för att ge en utblick av såväl teknik som marknad. Det är Branschorganisationen Svensk Elektronik, SE, som för andra gången arrangerar denna aktivitet inom S.E.E.-konceptet. Mötet är öppet för såväl medlemmar i SE som icke medlemmar.

Ett verkligt nytt område som tonar fram är materialet grafen, vars forskning 2010 hyllades med Nobelpriset.
Max Lemme, uppskattad gästprofessor på KTH, kommer att berätta om materialet som öppnar helt nya fält av möjligheter för tillämpningar inom elektronik!
Grafen är en "kol-väv" som är bara ett atomlager "tjockt". Det har unika egenskaper, som att vara vattentätt, vindtätt, ledande, supertunt och superlätt.
Vad kan man göra med detta? Max Lemme har forskat om grafen i USA och finns numera i Sverige på KTH. Läs mer om detta nederst på elektronik i Nordens hemsida.
Nästa talare, Mats Karlsson, Vice President Technologies and Product Development Efficiency, Group Function Technology and Portfolio Management, Ericsson AB kommer och berättar om Ericssons utblickar mot framtida teknik och marknader.
Jens Wernborg, chef för Exportrådet i Kina delar med sig av sin gedigna kännedom om elektronikbranschens utveckling i Asien. Han var en uppskattad talare som var med på Stora Elektronikdagen 2009.
Jerker Delsing, professor på Luleå Tekniska Universitet med ett rikt nätverk inom forskning och utveckling inom både akademi och näringsliv, ger inblickar i nya teknikområden.
Ytterligare en inbjuden talare är Sven-Åke Berglie. Han är vd för Fordonskomponentgruppen, en 300 medlemmar stark branschorganisation.
Lena Norder, vd för Branschorganisationen Svensk Elektronik lovar en innehållsrik dag:
– I årets VIP-möte för branschen bjuder vi på utblickar i både marknad och teknik. Insup ny kunskap och inspireras av våra talare och av varandra! Det blir en innehållsrik heldag som avslutas med mingel och buffé.
Anmälan till evenemanget gör på www.svenskelektronik.se. Kostnaden för deltagande är ännu inte fastställd.

 

Comments are closed.