Stöd för OpenStack från Wind River

Wind River har tagit beslutet att stötta OpenStack Foundation som Corporate Sponsor. Det innebär att företaget kommer att använda OpenStack i telekominfrastruktur och stödja cloud-infrastruktur baserad på open source.

OpenStack är en open source-licensierad cloud-plattform  som gör det möjligt att hantera stora mängder datorresurser, lagring och nätverksresurser i en cloud-miljö. Projektet är ett gemensamt samarbete av utvecklare för att ta fram en öppen plattform för både öppna och privata cloud-lösningar.
Wind River tar nu fram OpenStack-lösningar för virtualisering av nätverksfunktioner (NFV) i telekomtillämpningar. Här kan företaget utveckla nya delar som hanterar kraven för "carrier grade"-service.
–  OpenStack utgör en viktig grund för cloud-teknik och skapar en gemensam plattform som kan användas för en lång rad lösningar, säger Mike Langlois, ansvarig för kommunikationsverksamheten hos Wind River. Vi fortsätter att satsa på open source-lösningar som carrier grade Wind River Linux, Wind River Open Virtualization, och nu också OpenStack.

Comments are closed.