STMicroelectronics och NXP i NFC-samarbete

STMicroelectronics and NXP meddelar att de i samarbete med Trusted Logic och Stollmann kommer att stödja en gemensam hårdvaruoberoende API för NFC-tillämpningar i mobiltelefoner och andra enheter baserade på Android.-plattformen.

Företagen kommer släppa en uppdatering av det nyligen publicerade NFC-applikationsgränssnittet som ett förslag till en gemensam standard. Detta gemensamma NFC API ses som en central resurs för att möjliggöra för utvecklare att skapa NFC (Near Field Communication)-tillämpningar, som kan distribueras via ”app stores”.
Applikationsgränssnittet har utformats i samarbete med diverse “eko-systempartners”, t ex mobilnätsoperatörer, mobiltelefontillverkare och företag som tillhandahåller NFC-controllers. Det stöds av protokollstackar som är kompatibla med stora NFC chip-plattformar från STMicroelectronics och NXP och kan bland annat användas för mobiltelefoner, mobila Internetenheter och PC-datorer.
NFC-tekniken kan användas för t ex bank- och biljettjänster via mobiltelefon eller direkt filöverföring och kommunikation på mycket korta avstånd.

Comments are closed.