STING-bolaget Volumental växer snabbt

För åttonde året i rad listar Internetworld personerna och bolagen du måste hålla koll på under året som kommer: Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013. Årets vinnare är grundarna bakom STING-bolaget Volumental, som erbjuder en 3D-scanningtjänst där företag och användare kan scanna in objekt för att skapa 3D-modeller. Modellerna kan sedan användas till att skräddarsy produkter, som till exempel skor, eller skrivas ut på 3D-skrivare.

 

– Volumental har sedan det grundades i december 2012 redan blivit ett globalt företag, berättar Caroline Walerud, VD på Volumental. Vår första kund är baserad i Australien och Hong Kong, senare kunder och partners finns i Israel, Europa och USA. Vi lanserade världens första 3D-scanningtjänst för Kinect, som först hette Kinect@Home, där över 1500 3D-modeller gjorts och över 600 människor har scanningskonton. Volumental antogs till STING i januari 2013 och teamet har sedan dess tagit företaget framåt mycket snabbt.
– Volumental är en väldigt spännande mix av superkompetenta utvecklare och en drivande, affärsutvecklande VD, säger Peo Nilsson, affärscoach på STING inom internet/media, som har coachat Volumental de senaste 10 månaderna. Deras spetsteknik öppnar nya möjligheter inom en rad segment, och nu ligger fokus på ortopedi. Tillverkarna och kunderna av ortopediska produkter – till exempel specialskor, sulor och skydd – kan drastiskt sänka kostnaderna för att skapa modeller av patientens fot och ben.
Volumental håller nu på att skala upp försäljningen, både inom scanning av kroppsdelar och inom Volumental Plus-konton, som precis har lanserats. Genom dem kan företag och 3D-entusiaster snabbt och enkelt komma igång med 3D-scanning, och sedan använda filerna till bland annat prototypdesign, konst och 3D-printing.

Comments are closed.