STING-bolag redo för global take off

Vid tisdagens Take off-ceremoni på STING var det dags för bolagen EpiQ och Wussap att lämna inkubatorn och därmed ta nästa steg i sin utveckling. Bolagen verkar inom så vitt skilda branscher som life science och IT.

STINGs vd Pär Hedberg inledde ceremonin med att ge några råd till de nu flygfärdiga bolagen. En av de viktigaste framgångsfaktorerna är att tänka globalt från start.
– Vårt land här i norr är för litet, det gäller att tänka internationellt från dag ett.
EpiQ, som utvecklar lösningar för diagnos av förmaksflimmer och kranskärlsproblem, kom till STING för nästan exakt två år sedan. Ett av framgångsrecepten för företaget är den stora erfarenhet som finns i bolaget. Tillsammans har medarbetarna hela 100 års branschkunskap, något man använt till att erbjuda konsulttjänster och därmed säkerställt intäkter att investera i forskning och produktutveckling.
Även Wussaps tre grundare klev in på STING för första gången för två år sedan. Då med ambitionen att "erövra Internet", enligt bolagets affärscoach Ulf Brandels. Wussaps affärsidé gör det möjligt att interagera, kommunicera och surfa tillsammans på nätet. Bolaget lanserar sina tjänster i januari nästa år.

Comments are closed.