Steve Ballmer till KTH

Den 4 oktober besöker Microsofts karismatiske vd Steve Ballmer KTH.

Under ett tal till studenterna kommer han enligt ett pressmeddelande att tala om och visa exempel på nya tjänster, produkter, affärsmodeller och dagsfärska samarbeten.

Temat för Steve Ballmers tal på KTH är "Den nya digitala livsstilen". Hur nya trender inom teknik möjliggör sammankopplade digitala upplevelser över flera plattformar; pc, mobil och tv – och hur allt detta blir möjligt genom nya tjänster i molnet.

Att Steve Ballmer besöker Sveriges största tekniska universitet är knappast någon slump.

– Microsoft har identifierat KTH som en intressant samarbetspartner. Vi har också nyligen undertecknat ett samarbetsavtal, och vi är intresserade av att diskutera vidare utveckling av detta, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

Marie Ygge, försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft i Sverige, är inne på samma linje som Peter Gudmunson.

– Det finns flera orsaker till att Steve Ballmer väljer att besöka just KTH. Det strategiska samarbetet och de projekt som KTH och Microsoft driver tillsammans är en viktig anledning, säger Marie Ygge.

Peter Gudmundson tycker att Steve Ballmers besök är mycket roligt och spännande, och det visar att KTH är intressant för globala storföretag som Microsoft.

– Med tanke på KTH:s styrka inom ICT-området är det oerhört värdefullt och givande att etablera närmare relationer med Microsoft. KTH vill ta en större plats inom detta område, säger Peter Gudmundson.

Ytterligare en anledning till att Steve Ballmer kommer till KTH är att han har ett personligt intresse av att föra samtal med studenter. Han värdesätter att träffa dem i olika sammanhang för att prata om sina visioner, men minst lika viktigt tycker han att det är att lyssna på och besvara studenternas frågor.

– Vi ser fram emot en mycket givande eftermiddag på KTH och hoppas att studenterna ställer många frågor till Steve!, säger Marie Ygge.

Comments are closed.