Starterkit för Computer-on-Moduler

För utvecklare som snabbt vill komma igång med skräddarsydda Power Architecture-implementeringar har Kontron idag introducerat ett startklart och individuellt konfigurerbart Starterkit för Freescale QorlQ-baserade Computer-on-Modules.

 

Kontron COMe-QorIQ Starterkit levereras utrustat med Kontron Evaluation Carrierboard for QorIQ och alla nödvändiga komponenter, inklusive ett spänningsaggregat och adapterkort för de individuellt konfigurerbara SerDes-banorna. Bland valmöjligheterna finns en förinstallerad, QorlQ-baserad Kontron-modul, förkonfigurerade SerDes-banor samt ett Linux- eller VxWorks-operativsystem och ett BSP. Utvecklarna kan omedelbart komma igång med arbetet att utvärdera sina önskade QorlQ-plattformar.
Starterkitet levereras med ett Micro-ATX utvärderingsmoderkort som har alla viktiga gränssnitt hos Freescale QorlQ-baserade Computer-on-Modules. Dessutom ingår tre olika SerDes-adapterkort för SRIO, 10 GbE SFP+ XAUI och 4x 1GbE SGMII. För konfigurering och avbuggning finns ett USB-klientgränssnitt samt JTAG- och Aurora-gränssnitt. Dessutom finns en SPI/LPC-sockel för Firmware-HUB som stöder extern anslutning av BIOS. Bland de gränssnitt som arbetar direkt på kortet finns upp till 16 SerDes-banor som mekaniskt arbetar via fyra PCIe x4-platser, tre Gigabit Ethernet, IEEE 1588, tre USB och två UART till DSUB-9 (RS232 eller RS485), en UART (TX/RX) samt två I2C och tolv GPIO. Två SATA-gränssnitt för anslutning av lagringsenheter och en kortplats för microSD finns också. Power Architecture-utvärderingskortet har stöd för ATX-spänningar. Ett motsvarande spänningsaggregat ingår också. Dokumentationen levereras på ett USB-minne. Kortet finns tillgängligt för leverans nu.

Comments are closed.