Startar tillverkning av ST:s HKMG-produkter

Samsung Electronics meddelar att de startat tillverka STMicroelectronics produkter med 32/28 nm high-k metal gate (HKMG) processteknik.

Samsung Electronics foundryverksamhet har valts av STMicroelectronics (ST) att förse den med produkter på 32/28 nm processnoden. Förhållandet har redan resulterat i ut-tejpning av ett dussintal av ST:s avancerade SoC:s för mobila, konsument och nätverksapplikationer.

– Vi har framgångsrikt startat produktionen av STMicroelectronics nya generations 32/28 nm SoC produkter. Foundryrelationen med ST visar vårt engagemang för avancerad processtekniker och vårt 32/28 nm HKMG-processtekniska ledarskap. Vi har aggressivt rampat 32/28 nm-kapaciteten och kommer att fortsätta att leverera de mest avancerade processlösningarna till våra kunder, säger Kwang-Hyun Kim, vice vd för foundryverksamheten, Device Solutions, Samsung Electronics.

Samsung och STMicroelectronics har utvecklat 32/28 nm high-k metal gate (HKMG)-tekniken genom att delta i International Semiconductor Development Alliance (ISDA). Samsungs foundryverksamhet har erbjudits vid 32 nm HKMG processteknik för ledare på gryende marknader och 28 nm HKMG processteknik för kunder som söker traditionella migrationsförmåner.

– Förutom att leverera vågor av nya innovativa produkter som är en annan nyckel till ST:s framgång på alla våra målmarknader, arbetar vi med branschledande företag. Både ST och Samsung har samarbetat om avancerad processteknik-utveckling genom ISDA och erfarenheterna har gett betydande insikt i vår förmåga att arbeta tillsammans för att nå våra mål och därmed ge en unik service till våra kunder på krävande och snabbrörliga marknader, säger Jean-Marc Chery, vice vd och teknikchef för STMicroelectronics i ett pressmeddelande.

Comments are closed.