Starkt startfält med nya Internetbolag

STING välkomnar åtta nya Internetbolag till sjätte omgången av acceleratorprogrammet STING Accelerate. Batchen representerar diversifierade team med bred erfarenhet, där hälften av bolagen grundats av kvinnliga entreprenörer. Varje bolag får 300 000 kronor av Propel Capital för att snabba på tillväxten.

 

Totalt slogs 170 Internetbolag om de åtta platserna i acceleratorprogrammet STING Accelerate. Efter en noggrann utvärdering av affärsmodell, team och potential flyttar åtta av de mest lovande bolagen nu in i STINGs lokaler på Internethubben SUP46, där programmet körs.
– Startfältet är starkt och vi är väldigt glada över de diversifierade teamen, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING Accelerate. Hälften av bolagen är grundade av kvinnliga entreprenörer, och det är en bra spridning på ålder och ursprung. Det ger en riktigt bra dynamik och bästa förutsättningarna för bra erfarenhetsutbyten i gruppen. Vi har dessutom en bred variation av bolag, både branschmässigt men också gällande hur långt de har kommit, vilket är precis det programmet är designat för.
En smart aktietjänst, en prenumerationstjänst för dofter och en mobil tv-guide är ett axplock av de digitala tjänster som STING Accelerate visar upp under våren. Bakom startupbolagen finns ett antal serieentreprenörer och flera personer med mångårig erfarenhet från sina respektive branscher, däribland företag som MTG/Viaplay, Samsung och Cap Gemini.
Alla bolag som antas till STING Accelerate får automatiskt en investering på 300 000 kronor från STINGs investeringsföretag Propel Capital. Riskkapitalet kommer från 18 välrenommerade svenska affärsänglar, bland andra Carl Palmstierna, Ludvig Linge och Magnus Bergman, som har gått samman för att investera i nystartade Internet- och mediabolag.
För bolagen väntar nu 20 veckor av intensiv coachning av STINGs erfarna Internetcoacher med spetskompetens inom bolagsbyggande och affärsutveckling. Fokus ligger på att genom ”Lean Startup”-metodiken öka utvecklingstakten, och utmana och vässa erbjudandet mot kunder. De nya bolagen får även nära stöd inom rekrytering och kommunikation, samt tillgång till STINGs externa nätverk av industriexperter och investerare.
Under programmets gång erbjuder STING-bolagen gratis kontorsplats på Internethubben SUP46 i centrala Stockholm. I maj, vid STINGs årliga investerarevent STING Day, avslutas programmet med en demodag, där bolagen får presentera sina affärsidéer för exklusivt inbjudna investerare, potentiella partners och journalister.
Följande åtta startupbolag ingår i vårens omgång av STING Accelerate:

Gaddr erbjuder universala vänförfrågningar och gör det upp till 25 gånger snabbare att lägga till och följa personer, företag och influencers i sociala medier. Genom ett tryck kan du lägga till en person direkt i upp till 35+ olika sociala medier, spel och tjänster.

Marqts.com är den smarta och sociala aktietjänsten. Marqts gör det enklare för dig som investerare, större eller mindre, att förstå finansiell information så att du kan ta bättre investeringsbeslut.

Match2One gör det lättare för annonsörer att göra automatiserade och hyper-riktade köp av annonsutrymmen, även kallat programmatic marketing. Genom Match2Ones programmatic-plattform ges användare global tillgång till allt från video-, display och mobilappannonser till digitala planscher på t.ex. busskurer.

Mi.tv är Latinamerikas snabbast växande online och mobila tv-guide. Mi.tv är en tablå och social plattform som användarna har tillgång till kostnadsfritt. Användarna får personliga rekommendationer på program och kan interagera med sina vänner.

Sniph är en prenumerationstjänst för doft som gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Företaget erbjuder leveranser på månadsbasis av 7 ml-flaskor, som enkelt går att använda i Sniphs smarta etui. Prenumerationen kostar 159 kr/mån och är utan bindningstid.

Teleguru är en snabbt växande telekomsida som riktar sig mot den polska marknaden, där det idag finns 58 miljoner aktiva SIM-kort. Bland annat publicerar Teleguru branschnyheter, analyserar abonnemang- och operatörstjänster, recenserar produkter och erbjuder automatiserade tjänster. Med hjälp av Teleguru så kan gemene man enkelt få hjälp med att välja rätt produkter och tjänster.

Worldsmarathons.com är den självklara startplatsen för alla långdistanslöpare från nybörjare till elit. I maratonkalendern kan löpare upptäcka nya utmanande lopp och spännande resmål samt hitta all tänkbar information de behöver om evenemangen. Den globala webbplatsen ger även lopparrangörer och annonsörer nya möjligheter att nå sina målgrupper.

YouModels.com är en online plattform för att boka och hantera professionella modeller. YouModels unika sökmotor möjliggör för annonsörer att enkelt hitta och boka modeller utan att ha flera kontakter hos olika agenturer, samtidigt som agenturer på ett kostnadseffektivt sätt kan marknadsföra sina modeller globalt.

Comments are closed.