Fairchild avvisar kinesiskt bud

Fairchild Semiconductor har enligt Reuters avvisat ett förvärvserbjudande från China Resources Microelectronics Ltd och Hua Capital Management Co Ltd, med hänvisning till oro över att budet inte skulle klara godkännandeprocessen i USA.

Fairchild hade redan accepterat ett bud på företaget från ON Semiconductor på 2,4 miljarder dollar (länk till mer information om affären) när de kinesiska investerarna kom med sitt erbjudande.

I ett dokument till US Securities and Exchange Commission skriver Fairchild att det finns en "oacceptabel risknivå" att affären med de kinesiska investerarna skulle avvisas av den amerikanska kommittén för utländska investeringar i USA (CFIUS) – en ”inter-agency”-panel under ledning av finansdepartementet som bedömer potentiella fusioner för att säkerställa att den nationella säkerheten inte äventyras.

Det misslyckade kinesiska budet på Fairchild är bara ett av ett flertal sådana här erbjudanden på internationella halvledarföretag under det senaste året, och då främst i USA.

Comments are closed.