Stark tillväxt väntar smarta klockor

Världsmarknaden för elektroniska accessoarer eller kroppsnära elektronik växer så det knakar och vi kommer att få se en fortsatt stark tillväxt när den andra och tredje generationens iterationer når marknaden, spår International Data Corporation (IDC) i sin rapport Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker.

Källa: IDC Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, December 17, 2015.

Den andra och tredje generationens enheter kommer enligt IDG att bygga på hård- och mjukvara från sina föregångare och korrigera några av de brister och problem som potentiella kunder upplever i dag. Men dagens klockor kommer inte att likna framtidens smarta motsvarigheter som är uppkopplade mot mobilnäten, har hälsosensorer och tredjepartsapplikationer med mera.

Enligt International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker kommer den globala marknaden för kroppsnära elektronik nå totalt 111,1 miljoner sålda enheter under 2016, upp med starka 44,4 procent från de 80 miljoner enheter som förväntas levereras i år. Under 2019 kommer de totala leveranserna att nå 214,6 miljoner enheter, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28 procent under fem år.

– Den vanligaste typen av dagens wearables är ganska enkla, såsom fitnessarmband, men under de närmaste åren räknar vi med en utspridning av formfaktorer och enhetstyper. Smartare kläder, glasögon och även hearables (öronburna enheter) befinner sig alla i ett tidigt skede, i avvaktan på en utbredd användning, säger Jitesh Ubrani, Senior Research Analyst för IDC Mobile Device Trackers.

En av de mest populära typer av elektroniska accessoarer blir smarta klockor med totalt 34,3 miljoner sålda enheter under 2016, upp från de 21,3 miljoner enheter som förväntas levereras under 2015. Till 2019, det sista året i prognosen, kommer de totala leveranserna här nå 88,3 miljoner enheter, vilket resulterar i en femårig årlig tillväxt på 42,8 procent.

Comments are closed.