ST och Gemalto ska säkra NFC-tillämpningar

STMicroelectronics och det digitala säkerhetsföretaget Gemalto blir partners för att tillsammans utveckla ett större omfång av säkra digitala lösningar för NFC-tillämpningar.

De båda företagen adresserar industrins behov av säkra element såsom de brett spridda SIM-baserade NFC-lösningarna för pålitliga NFC-tillämpningar. Planen är att vidareutveckla ett antal ytterligare paketerade erbjudanden som inkluderar den säkra chipuppsättningen ST33 EARL5+ från ST, som är speciellt konstruerad för mobila applikationer, med Gemaltos säkra operativsystem, Trusted Service Management och säkra ”personaliseingstjänster”.

Företagen menar att den kombinerade, nyckelfärdiga lösningen kommer att skynda på införandet och implementeringen av NFC-tjänster, inklusive tillämpningar för konsumenter såsom kontaktlös betalning, biljetter för transporter, personligt dataskydd, och integritet för utrustningen.

Utvecklingen av inbyggda säkra element inkorporerar industriledande ”public key”-kryptering som matchar de senaste GP 2.2, JavaCard 3.0.1-specifikationerna, liksom Common Criteria EAL4+ och EMVCo-certifieringar, tillgängliga både som en system-in-Package (SIP)-version kombinerad med ST's ST21NFCA NFC-styrkrets, eller som ett fristående säkert element i DFN eller som micro-SD-paket. Det ska ge ett komplett utbud av ledigt minne, upp till 768 kbyte, för tillämpningar som kan hanteras under produktens hela livscykel genom innovativ minneshantering, enligt företagen.

– Genom att kombinera några av de mest avancerade NFC-relaterade teknologierna från båda företagen kommer ST och Gemalto att ta fram mycket säkra lösningar till marknaden för att ytterligare skynda på spridningen av NFC-tjänster världen över, kommenterade France Florentin, General Manager, Secure Microcontrollers Division, STMicroelectronics.

Comments are closed.