ST lanserar nya kretsar för lokalisering

STMicroelectronics tillkännagav idag att de lanserar en komplett hårdvarulösning för avancerade tillämpningar som avser avkänning med tio frihetsgrader (DOF).

 

Den består av en uppsättning tre tunna MEMS-sensorer som uppges ge en exakt, fullständig, information om linjära-, angulära- och magnetiska rörelser tillsammans med höjdavläsningar, och möjliggöra för en förbättrad navigering och smartare gränssnitt i mobiltelefoner, och andra bärbara konsumentenheter.

En framväxande ny klass av mobila konsumentprodukter, såsom lägebaserade tjänster, kräver en ganska komplicerad avkänning Genom att använda tre ST MEMS-sensorer – en geomagnetiskt modul, ett gyroskop, och en trycksensor – kan en konsumentenhet få en fullständig indikering på linjär acceleration, vinkelhastighet, jordens graviditet, ”heading” och höjd (altitude).

Med denna information kan mobila användare identifiera sin riktning och precisa placering i tre dimensioner varhelst de befinner sig, även i områden med låg eller ingen GPS-signal, såsom inne i byggnader i tätbebyggda urbana områden eller i bergs- och skogsterräng, enligt ett pressmeddelande.

För att underlätta fusionen av komplexa rörelsesensorers data i konsumentenheter har ST också nyligen infört en första, avancerad filtrerings- och automatisk programvarumotor, som integrerar resultatet från 3-axliga accelerometrar, gyroskop och magnetiska sensorer. Dessa sensorers data använder sofistikerade algoritmer och iNEMO-motorn uppges leverera noggrann, och vad som beskrivs som dramatiskt, mer tillförlitliga sensorprestanda, den typ av prestanda som nu efterfrågas av tillverkare av nästa generations smarta konsumentenheter för ökad rörelsebaserade program.

Comments are closed.