ST lämnar ST-Ericsson

STMicroelectronics (ST) meddelar idag sin nya strategiplan som innebär att företaget lämnar ST-Ericsson. Planen är resultatet av en strategisk översyn som inleddes för mer än ett år sedan.

– Idag tillkännager vi det nya ST som är i linje med de nya marknadsförhållandena. Baserat på detta har vi tagit beslutet att lämna ST-Ericsson efter en övergångsperiod. Vi kommer att fortsätta att stödja ST-Ericsson som partner i sin försörjningskedja av avancerad processteknik (FD-SOI) och applikationsprocessor IP-leverantör, säger Carlo Bozotti, vd och koncernchef för ST.

ST:s nya strategi uppges vara inriktad på kraftprodukter och produkter till fordonsindustrin samt embeddedlösningar. Speciellt fokus riktas in på fem produktområden: MEMS och sensorer, s.k. smart kraft, fordonsprodukter, mikrostyrkretsar, och applikationsprocessorer inklusive det företaget kallar ”digital consumer”. Strategi bygger på en organisation med två produktsegment: Sense & Power and Automotive Products, och Embedded Processing Solutions..

ST uppger sig lämna ST-Ericsson som en följd av stora förändringar i dynamiken på den trådlösa marknaden och befinner för närvarande i förhandlingar om exit-alternativ. Förändringen förväntas vara avslutad under det tredje kvartalet 2013. ST siktar på en rörelsemarginal på 10 procent eller mer. För att uppnå den nya finansiella modellen räknar ST med att minska de kvartalsvisa operativa kostnaderna till en genomsnittlig kvartalstakt i intervallet 600 till 650 miljoner USD tills i början av 2014, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.