ST köper teknik för pico-projektorer

STMicroelectronics meddelar att man efter ett gemensamt utvecklingsarbete med det nystartade israeliska företaget bTendo, förvärvat de immateriella rättigheterna (IP) för teknik kring pico-projektorer avsedda för smartmobiler och andra bärbara konsumentprodukter samt har hyrt in merparten av bTendos personal.

Utvecklingsarbetet har syftat till att kombinera bTendos ”Scanning Laser Projektion”-motor med ST:s MEMS-kompetens, kunskap kring videobearbetning och processteknik för halvledare. De båda företagen har tagit fram provexemplar för utvärdering som ska vara lämpade för nästa generations smartmobiler, digitalkameror och laptops. Provexemplaren uppges nu vara levererade till potentiella kunder.

”Scanning Laser Projektion”-motorn uppges producera en fokusfri högupplöst utgång som ska göra det möjligt för användare att visa sina videor, bilder och presentationer nästan var som helst. Företaget bTendos lösning hävdas ha marknadens minsta fotavtryck och bästa verkningsgrad. En modul är mindre än 1,7 cm3 och mindre än 5 mm hög.

Marknadsundersökningsföretaget Pacific Media Associates förutspår att marknaden för pico-projektorer kommer att expandera till 58 miljoner enheter 2015, en ökning från cirka 3 miljoner enheter 2012. Det innebär en årlig tillväxt på mer än 80 procent, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.