ST introducerar ett litet, 3-axlat gyroskop

STMicroelectronics introducerar en analog, 3-axlad, gyroskopbaserad sensor som uppges vara marknadens minsta och som ska driva på användningen av avancerade rörelsegränssnitt i många olika konsumenttillämpningar.

 

STMicroelectronics har utökat sin produktportfölj av rörelsesensorer med ett 3-axlat gyroskop med analog utgång och inbyggda lågpassfilter, paketerad i en 4x 4x1mm LGA-kapsel. Sensorn är avsedd att användas i användargränssnittet i mobiltelefoner, tablets, spelkontroller och flera andra konsumentprodukter.

Alla ST:s memsbaserade gyroskop bygger på en singel avkänningsstruktur för rörelsemätningar utmed alla de tre ortogonala axlarna och är konstruerad för att eliminera all interferens mellan axlarna, vilket ger en högre noggrannhet och pålitlighet, enligt företaget.

ST uppger att de har introducerat mer än 40 gyroskop under de senaste två åren och förbättrat sin marknadsandel inom gyroskop för konsumentprodukter och mobiltelefoner från under 1 procent 2009 till 30 procent 2010.

ST:s gyroskop L3G462A har separata utgångar för var och en av de tre axlarna och en full skala på ±625 dps. På grund av sensorns kompakta konstruktion är den lättare att layouta och placera på kretskortet samtidigt som stabiliteten och känsligheten blir bättre med en liten konstruktion, enligt ST. Stabiliteten över temperatur anges till ±0,04dps/°C och känsligheten till ±0,017%/°C vilket förbättrar mätnoggrannheten och brusnivån på 0,017dps/√Hz ger hög precision . Gyroskopet kan matas med 2,4 till 3,6 V och har inbyggd ”power down” och snabb ”sleep-to-wake”, vilket bidrar till att minska systemets effektförbrukning. Dock finns här inga data angivna ännu.

Volymproduktion planeras till tredje kvartalet 2011 och gyroskopet uppges kosta 3,5 dollar/enhet vid volymer om 1 000.

Comments are closed.