RIM förvärvar Tiny Hippos

Research in Motion (RIM) förvärvar kanadensiska uppstartsföretaget Tiny Hippos Inc, skapare av verktyget Ripple som används för utveckling och test av plattformsoberoende, mobila applikationer.

”Vi är mycket glada över vår framtid hos RIM och fortsätter att växa och stödja Ripple. Detta är ett stort steg mot vårt mål att tillhandahålla ett plattformsoberoende mobilt utvecklings- och testverktyg för utvecklare över hela världen. Vi kommer speciellt att arbeta för att få Blackberry-stöd i Ripple-produkten.”

”Vi vill också försäkra alla nya och befintliga användare att vi förväntar oss att Ripple-produkten även fortsättningsvis kommer att erbjudas för nedladdning och teamet kommer att fortsätta utveckla funktioner, ge stöd och hjälpa det mobila samhällets programutvecklare”, skriver Tiny Hippos på sin hemsida.

”Vi har integrerat stöd för webbtekniker såsom HTML5 och BlackBerry Webworks i vår utvecklarplattform och arbetar för att kontinuerligt leverera bättre verktyg och ramverk för våra utvecklare. Vi ser fram emot att arbeta med teamet på Tiny Hippos för att skapa en ännu mer förenklad och strömlinjeformad upplevelse för våra utvecklare”, säger Tyler Lessard, vp Global Alliances & Developer Relation vid RIM.

Förvärvet kommer i ett läge då RIM förbereder en introduktion av sin surfplatta Blackberry Playbook nästa månad, som ska ta upp kampen med Apple’s iPad och flera produkter baserade på Google’s Androidplattform.

RIM har sedan tidigare även meddelat att de ska erbjuda stöd för tredjepart Android-appar i sin surfplattform.

Comments are closed.