Annons

Solpaneler för böjda tak

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har ingått ett femårigt avtal med den italienska tillverkaren av böjda plåttak Medacciai. Enligt avtalet ska Medacciai köpa 3,5 MW solpaneler för 6,3 miljoner euro (63 miljoner kronor) per år från Midsummer i fem år. De båda företagen kommer också att tillsammans utveckla och lansera en helt ny produkt för den sydeuropeiska marknaden kallad Panel Energy.

Det är Midsummers helägda dotterbolag Midsummer Italia som har tecknat detta leveransavtal med Medacciai. Enligt avtalet kommer Medacciai årligen att köpa upp till 3,5 MW av Midsummers italiensktillverkade solpaneler till priset 63 miljoner kronor i fem år, vilket ger ett sammantaget kontraktsvärde på 315 miljoner kronor för leveranser av totalt 17,5 MW paneler.

Medacciai kommer att applicera Midsummers paneler till sin huvudprodukt, ett böjt plåttak med namnet iCurvi, och även till sina andra produkter inom plåttak.

Som en del av samma kontrakt men oberoende av ovan nämnda överenskommelse, kommer Midsummer Italia att köpa upp till 50 000 kvm plåttak från Medacciai för ett pris av tre miljoner euro per år under en period av fem år. Plåttaken kommer att säljas tillsammans med Midsummers solpaneler till den italienska marknaden. Mängderna i leverantörsavtalet är inte bindande för någon part, och priserna kan även ändras under vissa förutsättningar.

De båda företagen kommer dessutom att tillsammans utveckla och kommersialisera en helt ny produkt med namnet “Panel Energy” som är ett energiproducerande plåttak som består av Medacciais plåttak och Midsummers solpaneler.

Comments are closed.