Snålare optisk sändtagare från FCI

FCI presenterar idag sin nya SFP+ SR-transceiver, en ny generation av lågeffekts jackbara optiska sändtagare fullt kompatibel med industristandarden SFF-8431. Med en överföringskapacitet på10 Gbit/s är sändtagaren helt kompatibel med 10Gbit Ethernet och Fibre Channel signalöverföringsprotokoll.

FCI: s nya generation SFP+ SR-sändtagare som ger 10Gb datahastighet och samtidigt uppnås en minskning av effektförbrukningen på mellan 50% till 70% jämfört med andra erbjudanden på marknaden, skriver företaget. Drifttemperaturen är satt till 0°C – 70°C, och har en räckvidd på 300 meter över en OM3 Multimodefiber.

SFP+ SR-transceivern är en del av FCI:s svit av 10 Gbit samtrafiklösningar som inkluderar DAC-kablage, SFP+ kortkontakter och FCI:s SFP+ aktiva optiska kabelprodukter. Med Flip-chip optisk delkomponent med VCSEL-teknik och en våglängd på 850 nm är produkten optimerad för drivelektronik med låg strömförbrukning, vilket enligt företaget resulterar i en total effektförbrukning på cirka 250 mW.

Comments are closed.