Snål komparator för låga spänningar

Diodes Inc. introducerar nu en ny, en-kanalskomparator som kan matas med en spänning på mellan 1,6 – 5,5 V och som har en typisk matningsström på 6 μA. Den nya komparatorn, och en kommande dubbel-kanalsvariant, ska bidra till en minska energiförbrukningen i batteridrivna, bärbara produkter.

Den nya komparatorn AZV3001 har utvecklats speciellt för användning i batteridriven utrustning som behöver arbeta vid låg spänning. Den förbrukar endast 6 μA och är lämplig för vändning i system med nominella spänningar på 1,8 V, 3,0 V eller 5,0 V såsom till exempel för mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer.

Vidare har komparatorn en utbredningsfördröjning på 0,8 μs, en ingångsbiasström på 1 pA och har ingen risk för fasomvandling när ingången är överbelastad, enligt Diodes Inc. Senare i år kommer även en variant med dubbla kanaler.

Komparatorn har även en inre hysteres för att ge immunitet till oönskade små spänningsvariationer och använder ett komplementärt utgångssteg, innefattande P- och N-kanal MOSFET:ar, för att driva utgångar med ett fullständigt ”rail-to-rail” spänningssving.

AZV3001 levereras i en 6-pin X2-DFN1410-6-kapsel och den kommande dubbel-kanaliga AZV3002 i en 8-stifts U-FLGA1616-8-kapsel.

Comments are closed.