Snabbare DSP-prestanda för styrtillämpningar

Från Microchip kommer den nya dsPIC33CK-familjen av 16-bitars digitala signalstyrkretsar (DSCer). dsPIC33CK är tänkt att leverera snabbare deterministisk prestanda i tidskritiska styrtillämpningar.

Den enkärniga dsPIC33CK-familjen är ett komplement till den nyligen lanserade dubbelkärniga dsPIC33CH-familjen som är baserad på samma kärna.
Med 100 MIPS prestanda ger dsPIC33CKs kärna nästan dubbelt så höga prestanda som tidigare enkärniga dsPIC-styrkretsar, vilket gör att den passar utmärkt för motorstyrning, digital kraft och andra tillämpningar som kräver sofistikerade algoritmer, som exempelvis fordonssensorer och industriautomation. Den är speciellt utformad för styrning av flera sensor- och borstfria motorer som utnyttjar fältorienterade styralgoritmer och effektfaktorkorrigering.
De nya kretsarna är också utformade att underlätta certifieringen av den funktionssäkerhet som krävs för många fordons-, medicinska och vitvarutillämpningar där säker funktion och avstängning vid fel är av kritisk vikt. Kretsarna inkluderar integrerade funktioner för funktionssäkerhet hos säkerhetskritiska konstruktioner, exempelvis: inbyggd självtestning (BIST) av RAM för hälso- och funktionskontroll; ”Deadman”-timer som hälsoövervakar programvara för applikationer via periodiskt återkommande timer-avbrott inom ett specifikt ”timing”-fönster; dubbla ”Watchdog”-timers (WDT); felkorrigeringskod (ECC) för flash; återställning vid strömavbrott (BOR) och start (POR); samt felsäker klockövervakning (FSCM).
dsPIC33CK-familjen har en CAN-FD kommunikationsbuss som stöder nya standarder för fordonskommunikation.
Den kommer med en hög nivå av analog integrering inklusive snabba AD-omvandlare (3,5 Msps), analoga komparatorer med DACar och operationsförstärkare, som möjliggör motorstyrningstillämpningar med mindre ”fotavtryck”. De digitala signalstyrkretsarna inkluderar en PWM med 250 ps upplösning.
dsPIC33CK stöds av Microchips utvecklingssystem MPLAB inklusive Microchips integrerade utvecklingsmiljö MPLAB X (IDE), kodkonfiguratorn MPLAB, kompilatorverktygen XC16 C och inbyggda MPLAB-verktyg för avlusning/programmering.
dsPIC33CK kommer i åtta olika kapslar med mellan 28 och 80 ben och i storlekar ned till 5 x 5 mm. Kretsarna har flashminnen på mellan 32 och 256 KB.

Comments are closed.