Smarteq etablerar bolag i Kina

Under januari 2013 slutför antennföretaget Smarteq registreringen av ett helägt tradingbolag döpt till Smarteq Antennas (Shanghai) Co., Ltd. i Shanghai, Kina.

Målet med Smarteqs permanenta närvaro i Asien uppges vara att på plats styra och utveckla leverantörsbasen i regionen samt att möjliggöra effektivt och snabbt förbättringsarbete med kunder och leverantörer.

Under 2013 kommer Smarteqs två viktiga kontrakt med dels Volvo och Renault samt Volkswagen övergå från projekt till serieleverans. Därför är denna satsning i Kina väsentligt viktig för företaget för att tillsammans med kunder och leverantörer stegvis öka vår produktion kommande år, enligt Smarteq.

– Detta är en viktig supportbas för Smarteq i Asien genom vilken vi kan åstadkomma ökad effektivitet i leverantörskedjan och generera ökat värde till kunder och ägare, säger Barry Lian, Director Smarteq Asia.

– Det här är ännu en milstolpe i det nya Smarteq och strategin med permanent närvaro i regionen är viktig i synnerhet då den största delen av leverantörsbasen finns belägen i Asien-regionen. Smarteq har redan serieleveranser till kunder i regionen och dessa kunder har höga krav på avancerade tekniska antennlösningar, robust design samt tillförlitlighet, säger Christian Olsson, VP, Engineering and Operations, i ett pressmeddelande.

Comments are closed.