Smarta ventiler och superkondensatorer

Avnet-communityn element14 har presenterat ett antal vinnare i konstruktionstävlingarna ”Summer of Green Technology”, ”Experimentera med superkondensatorer” och ”Projekt14 Off the Grid”. Bland vinnarna fanns smarta ventiler för energibesparing och en bloggserie om superkondensatorer.

I konstruktionstävlingen ”Summer of Green Technology” uppmanades deltagarna att utforma ett projekt för att hjälpa till att bevara planeten för framtida generationer genom att använda Seeeduino XIAO R102010328 Arduino Microcontroller Board. Alistair MacDonald från Storbritannien skapade ett smart värmereduktionssystem med ventilklossar inbyggda i väggar. Projektet kombinerade användningen av DHT20 i MicroPython på Seeeduino XIAO för att övervaka temperaturen och en fläkt för att driva luft in i, eller ut ur en byggnad. Detta projekt innehöll insiktsfulla bloggar, 3D-utskrift, laserskärning och en detaljerad demonstration.

Tävlingen ”Experimentera med superkondensatorer”, sponsrat av Cornell Dubilier Electronics gav communityns medlemmar chansen att experimentera med Cornell Dubiliers superkondensatorer. Förstapristagaren Gough Lui presenterade en insiktsfull bloggserie som heter ”What’s Super about Supercapacitors?”, som skildrade deras experiment med superkondensatorer och diskuterade de många användningsområdena.

I tävlingen ”Projekt14 Off the Grid” genererade de två förstapristagarna projekt som kunde hjälpa en person att ”försvinna från nätet”. Gary Yohe byggde en tropisk kylmugg för drycker som drivs av solenergi, medan den andra förstapristagaren, Michael Zurek, skapade en kompakt soldriven temperatursensor.

Vinnarna bedömdes efter en mängd olika aspekter, inklusive deras kreativitet när de experimenterade med de tillhandahållna satserna samt deras blogginlägg. Förstapriserna inkluderade en hopfällbar cykel i aluminium, en hydroponisk IoT-örtagård för inomhusbruk och utvalda produktsatser.

Comments are closed.