Smart dörrklocka ger praktikplats

Vinnaren av Sharps tävling om en betald praktikplats har uppfunnit ett system för en interaktiv dörrklocka. Daniel McGranes koncept gav honom en sommarpraktiktjänst bland några av Europas främsta innovatörer hos Sharp Laboratories of Europe med säte i Oxford.

Daniels bidrag slog 20 utvalda idéer i Sharps årliga praktikplatstävling #GetItDownOnPaper. Juryn bestod av forskare från Sharp Laboratories of Europe samt två oberoende internationella konstruktörer, Michael Thomson (direktör vid Design Connect) och Eddie Walker (partneransvarig vid The Design Council). Tävlingens deltagare tweetade in produktidéer för framtidens hem.
Den interaktiva dörrklockan gör att du kan se och kommunicera med en besökare vid dörren via en mobilapp, oavsett om du är hemma, på jobbet eller på semester. Syftet är att ge ökad trygghet i hemmet och dörrklockan kan prata med besökare när du inte är hemma, exempelvis för att ge instruktioner till bud eller spela upp ett videomeddelande. Anslutning av vardagliga saker såsom dörrklockor till Internet är högaktuellt och under praktiken ska Daniel vidareutveckla sitt koncept.
– Jag tröttnade på att min familj klagade över att jag inte reste mig upp och öppnade dörren för att ta emot deras bud, säger Daniel McGrane, 23 år som studerar tredje året med inriktningen Business and Enterprise Management vid Sheffield Hallam University. Så jag började fundera på olika möjliga lösningar. Den exponentiella tillväxttakten för onlineköp innebär att det behövs teknik i hemmet som underlättar och stödjer trenden.

Comments are closed.