Små optokopplare med lågt C och R

Toshiba Electronics Europé meddelar att de utökat sitt sortiment optokopplare med ytterligare sex produkter som ska vara industrins minsta, enligt Toshiba.

De senaste tillskotten till TLP34xx -serien erbjuder låg off-state kapacitans, lågt on-state motstånd och stöd för hög spänning. Kretsarna stödjer trigger LED-strömmar på 3 mA (max.) och isolationsspänning på 300 Vrms (min.). Genom att utöka variationen på spänning och "C x R" kan kretsarna användas inom en mängd olika tillämpningar, inklusive halvledartestare, mätutrustning, automatisk testutrustning samt som ersättare Reed reläer, enligt Toshiba.

De nya produkterna har samma elektriska egenskaper som Toshibas USOP4-kapslade serie men minskar upptagen kretskortsyta med cirka 50 procent genom att använda en VSON4-kapsling som mäter 1,5 x 2,5 x 1,3 mm.

I det nya sortimentet ingår TLP3442 som enligt Toshiba ska ha branschens lägsta off-state-kapacitans (Coff) med ett typvärde på 0,3 pF och TLP3431, som är lämpad för användning för högfrekvent signalöverföring, med låg on-state-resistans (Ron) på typiskt 0,8 ohm.

Comments are closed.