Släpper FPGA-modul med Ethernet

Det brittiska embedded-företaget Orange Tree Technologies lanserade förra veckan en Gigabit Ethernet FPGA-modul med ett TOE-chip och en Xilinx Artix-7 FPGA som kan användas för datainsamling och styrtillämpningar på marknader såsom industriell vision, radar, ekolod och medicinsk avbildning.

Orange Tree Technologies nya modul ZestET2-NJ består av ett chip med UDP och TCP/IP avlastningsmotor (TOE) som företaget döpt till GigExpedite (GigEx), en Xilinx Artix-7 (XC7A35) FPGA, ett 512 MBytes DDR3 SDRAM som klockas med 400 MHz och ett generellt I/O. Modulen mäter 40 x 50 mm och fungerar som en brygga mellan ett höghastighets datornätverk och ett programmerbart digitalt gränssnitt.

TOE-chipet GigEx hanterar alla Ethernet kommunikationsprotokollen och erbjuder datahatigheter på över 100 Mbytes/s (sustained) i båda riktningarna. Det gör att FPGA:n kan lämnas helt ledig för programmering av tillämpningar samtidigt som programmeraren inte behöver kunna speciellt mycket om själva Ethernet-protokollen. TCP/IP-motorn i GigEx kan användas för 10/100/1000 Mbits/s och protokollen TCP/IP, UDP, ARP, IPv4, ICMP, IGMP, PTP och HTTP. Det finns också en SPARC-kompatibel processor i GigEx som antingen kan lämnas oprogrammerad eller användas för till exempel Ethernetprotokoll på högre nivå såsom GigE Vision och Industrial Ethernet. Programmeringsverktyg till SPARC-processorn följer med. Vidare finns det 105 I/O-stift tillgängliga för anslutning av användarens utrustning.

Modulen finns tillgänglig nu och kommer med mjukvarubibliotek för Windows och Linux. Till modulen finns också ett utvärderingskort.

Comments are closed.