Skriv och läs via PMBus

Nu ger Ericsson Power Modules sina kunder friheten att via PMBus skriva och läsa i "point-of-load"-regulatorernas (POL) interna minnen.

Det gäller i dagsläget de digitala spänningsregulatorerna BMR450 och BMR451, för 20 respektive 40 A, som i revision 2A ges möjlighet till programmering.
Tidigare hindrades den möjligheten i och med att Power-One hade patent på att styra POL-omvandlare digitalt, men efter en uppgörelse den 19 januari öppnades nya möjligheter för Ericsson Power Modules.
Martin Hägerdal, vice president och ansvarig för ledningen av Ericsson Power Modules sade då:
– Vi har legat i frontlinjen för digital kraft under många år. Tack vare samarbetet med Power-One kan vi säkra en snabb etablering av vår kretskortsmonterade teknologi 3E, vilket står för Enhanced performance, Energy management och End-user value.
En utvecklingssats innehåller förutom hårdvara en grafisk programvara, "3E GUI silver edition", för att enkelt kunna avläsa och programmera kretsarna. I utvecklingssatsen ingår en av vardera modulerna 396 W BMR453 och 240 W BMR454, vilka omvandlar inkommande kraft till en mellanspänning, "intermediate bus" liksom en BMR450 och en BMR451 POL-omvandlare.

 

Comments are closed.