Energy Micro vann priset

Med sin lågenergi-enkapseldator Gecko vann Norska Energy Micro Embedded Worlds pris 2010 för bästa hårdvara. En mycket nöjd Geir Førre tog emot priset.
– Det är inte mer än tre månader sedan vi gick ut offentligt med vår produktlinje och jag ser det som ett mycket positivt tecken att juryn ändå valde oss.

Gecko-serien skiljer sig från de flesta andra enkapseldatorer genom att ha en betydligt lägre energiförbrukning. Detta trots att de är baserade på en 32-bits ARM-kärna (Cortex M3). ARM-kärnan gör både att enkapseldatorerna har höga prestanda och att de kan dra nytta av den snabbt växande infrastrukturen runt ARM.
Trots att det bara var tre månader sedan den första serien lanserades är det redan dags för ytterligare en serie enkapseldatorer. Den här gången handlar det om lågprissegmentet.
– Tiny Gecko är till för de användare som inte har behov av s stora mängder minne. Här konkurrerar vi direkt med små åttabitskomponenter. De flesta av komponenterna i den nya familjen är pinkompatibla med sina större syskon, vilket gör det lätt att växa när konstruktionen blir större. Men vi har också några komponenter i ännu mindre kapslar, för de riktigt små konstruktionerna.
Tiny Gecko är som sagt tänkt att konkurrera med små åttabits enkapseldatorer och det gör att priset måste vara lågt.
– Vi räknar med ett pris på 99 cent i hundratusenkvantiteter.
Ytterligare en nyhet om Energy Micro är att Företagets komponenter kommer att distribueras av Avnet.

Comments are closed.