Sivers släpper V-bandskonverter

Kistaföretaget Sivers IMA meddelar att företaget nu lanserar nästa generations V-bandskonverter. I likhet med den tidigare lanserade E-bandskonvertern baseras den nya produkten på bolagets egenutvecklade SiGe-chip och erbjuds till företag som utvecklar radiolänk eller test- och mätutrustning.

Enligt en rapport från Ericsson (länk) kommer efterfrågan på bredband och kapacitet i mobila nätverk att mångdubblas inom de närmsta fem åren, vilket gör att telekomoperatörerna är under ständig press att förse sina kunder med allt högre kapacitet till lägre kostnad. Detta i kombination med allt mer begränsade resurser i form av frekvensspektra gör att radiolänkleverantörer söker nya lösningar.

– Det så kallade V-bandet är intressant eftersom det är inom ett licensfritt spektrum. Den nya konvertern och dess avancerade teknik möjliggör kapacitet på upp till 10 Gbps – framförallt för att användas i utbyggnaden av small cells. För oss är detta samtidigt en första viktig byggsten i vår framtida WiGig-lösning, säger Robert Ekström, vd på Sivers IMA i ett pressmeddelande.

Sivers IMA kommer att presentera sina nya produkter på Mobile World Congress ((MWC) i Barcelona nästa vecka.

Comments are closed.