Paneldiskussion inleder S.E.E.

Scandinavian Electronics Event, S.E.E. 2016 öppnar den här gången med en paneldiskussion kring ämnet ”Innovation för hållbar tillväxt”. Diskussionen startar på stora scenen den 19 april klockan 11.00 och pågår i en dryg timme.

Lena Norder

Med elektronikens hjälp skapas lösningar som möter globala utmaningar, till exempel tryggare vård och omsorg, effektivare energiförsörjning, bättre miljö och säkrare trafik. Hållbar tillväxt i alla aspekter. Men hur möter vi det ökade behovet av innovationskraft? Detta är enligt Branschorganisationen Svensk Elektronik fokus för paneldiskussionen på S.E.E.

– Paneldiskussionen handlar om hur man kan öka innovationskraften och underlätta för företag att snabbare komma ut med sina idéer på marknaden, säger Lena Norder vd för Branschorganisationen Svensk Elektronik som arrangerar S.E.E. tillsammans med Stockholmsmässan.

I panelen deltar personer som var och en representerar viktiga perspektiv:
Sara Mazur, Forskningschef på Ericsson
Charlotte Brogren, Generaldirektör Vinnova
Mats Odell, Ordförande Smartare Elektroniksystem
Maria Månsson, Ordförande Svensk Elektronik
Olle Hulteberg, vd Inission
Hans Hentzell, vd Swedish ICT

Paneldiskussionen startar klockan 11.00 och pågår fram till 12.15 den första mässdagen, 19 april. Diskussionen kommer att ledas av journalisten Lennart Persson, tidigare nyhetsankare på Aktuellt.

Ledande roller i den globala konkurrensen
Även från politiskt håll har industrins betydelse lyfts fram allt mer. Regeringen har nyligen i sin nyindustrialiseringsstrategi uttalat att Sverige som starkt industriland behöver ha innovativa företag som kan ta ledande roller i den globala konkurrensen. Allt detta ställer krav på digitalisering och hållbar utveckling.
Vilka utmaningar och möjligheter innebär det här? Vad är värt att veta och tänka på?

– På debatten på S.E.E. 2016 tar vi därför också upp problematik och roller i elektronikbranschens värdekedja – hur olika kompetenser behövs för att stärka den utveckling som efterfrågas i modern industri och i ett digitaliserat samhälle, säger Lena Norder. Men också hur vi ska få kompetens och företag att stanna i Sverige.

Diskussionen avser ta ett helhetsgrepp som omfattar olika aspekter på temat innovation för hållbar tillväxt, såsom kompetensförsörjning, effektivare värdekedja, teknik inom hård- och mjukvara, miljö, marknad och finansiering.

S.E.E.s app

Det går nu även att ladda ner S.E.E.s app som hjälper till med att hålla dig uppdaterad om utställare, aktiviteter och seminarier. I appen går det att favoritmarkera utställare, aktiviteter och seminarier. Det går också att spara ner föredragen till din kalender och på så sätt planera besöket i förväg. Det finns även en hel del praktisk information i appen såsom öppettider, hitta hit, restauranger etc. S.E.E.s app är gratis att ladda ner på Google Play och App Store.

Comments are closed.