Sista testrundan för JU Solar Team

Nu på söndag den 23 augusti visar Jönköing University Solar Team upp sin nya soldrivna bil på Anderstorps motorbana. Det är den den sista officiella testkörningen innan det bär iväg till Darwin och World Solar Challenge i Australien.

Under testkörningen kommer det finnas möjlighet att mingla med teamet och spana in bilen närmare. Det kommer även finnas chans att provsitta bilen och själv föreställa sig hur det kommer bli att susa genom ett stekande hett Australien i höst. Provkörningen tar plats på Anderstorps motorbana och besökarna är välkomna att droppa in mellan 13.30 och 17.00.

Elva studenter med olika bakgrund, utbildning och erfarenheter bildar, tillsammans med ansvariga lärare, Jönköping University Solar Team. De ska tävla i World Solar Challenge – en öppen internationell tävling där målet är att konstruera och bygga ett fordon som endast med hjälp av solens energi ska klara av att korsa en hel kontinent. De tävlande ska köra den drygt 300 mil långa sträckan Darwin-Adelaide på kortast möjliga tid.

Läs också: Svenskt solbilsteam ska tävla i Australien.

Comments are closed.