Nya verktyg för säkerhetskritisk programvara

Den programvara som styr säkerhetskritiska system blir allt mer komplex och utvecklingen är tidskrävande. Med verktyget SafetyADD, som utvecklats av SP, använder man säkerhetskontrakt för att automatiskt kontrollera att programvarukomponenter uppfyller säkerhetskraven.

På så vis kan man enligt SP på ett effektivt och säkert sätt lägga till, byta ut och återanvända programvarukomponenter i ett större system, samt förenkla säkerhetsgranskningar och certifiering.

– Idéerna bakom SPs säkerhetskontrakt och SafetyADD har använts i kunduppdrag. De kommer att vidareutvecklas tillsammans med våra kunder och i framtida forskningsprojekt, säger Jonny Vinter, biträdande sektionschef för pålitliga system på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i ett pressmeddelande.

SafetyADD har utvecklats som en del i ARTEMIS-projektet SafeCer (Safety Certification of Software-Intensive Systems with Reusable Components – www.safecer.eu) med 27 partners från industri och forskare från Europa. Volvo Technology har koordinerat.

Comments are closed.