Silvermont ger låg energiförbrukning

Intel lanserar mikroarkitekturen Silvermont, en ny arkitektur baserad på företagets 22 nm Tri-Gate SoC (System on a Chip) tillverkningsprocess som levererar en väsentlig ökning både vad gäller prestanda och energieffektivitet.

Silvermont levererar ca 3 gånger högre maxprestanda, eller samma prestanda som nuvarande Intel Atom-processorer men med ca 5 gånger lägre energiförbrukning. Silvermont kommer att ligga till grund för Intels utbud av 22 nm-baserade produkter, t ex pekdatorer, smartphones, mikroservrar, nätverksinfrastrukturer, lagringslösningar med mera.
– Det här är ett stort steg framåt och en helt ny grund att bygga på för många nya produkter och marknadssegment, säger Dadi Perlmutter, Intel executive vice president och chief product officer. Tidiga prover på komponenter från den här basen, t ex "Bay Trail” och “Avoton” har blivit positivt mottagna av kunderna. Framöver kommer vi att accelerera utvecklingen med en ny generation varje år.
Silvermont-arkitekturen har bland annat:
* En ny processorkärna som klarar att exekvera instruktioner i oordning.
* En ny multicore-arkitektur och kommunikationsstruktur som tillåter upp till åtta processorkärnor.
* Nya IA-instruktioner och -teknologier som ger högre prestanda, förbättrad virtualisering och bättre hantering av säkerhet.
* Förbättrade energihanteringsresurser, bland annat en ny intelligent skurteknik och ett bredare dynamiskt område.
– Vi har lyckats överträffa våra konstruktionsmål, säger Belli Kuttanna, chefsarkitekt för Silvermont. Vi har nu en stark och flexibel grund för Intels nya SoC-komponenter.

Comments are closed.