Annons

Silicon Labs lanserar små MCU:er

Silicon Labs lanserar nu en ny familj 8-bitars mikrostyrkretsar. Här är det marknaden för IoT som driver på utvecklingen och företagets avsikt är förstås att erbjuda mikrostyrkretsar med bra balans mellan pris och prestanda samt för tillämpningar där kortutrymmet är kraftigt begränsat.

Företagets nästa generation 8-bitars EFM8 MCU -familj är uppbyggda kring företagets pipeline 8051-kärna och är främst avsedda för hem och fastighetsautomation, elektroniska accessoarer, hemelektronik, leksaker, motorstyrning och industriell IoT.

Och marknaden för den här typen av styrkretsar förväntas växa. Enligt marknadsundersökningsföretaget IHS kommer de totala intäkterna från 8 bitars MCU:er nå uppåt 7 miljarder dollar i år och öka till 7,8 miljarder dollar 2020 samt fortsätta stå för en tredjedel av den totala MCU-marknaden.

Den nya EFM8 Bee familjen omfattar tre uppsättningar mikrostyrkretsar:

EFM8BB Busy Bee MCU är Silicon Labs variant för högre hastigheter. Kärnan kan klockas med upp till 50 MHz och hanterar 2-16 kB flashminne. Kretsen har ett rikt utbud av kringutrustning runt kärnan såsom en 12-bitars A/D-omvandlare (ADC) och kan användas för motorstyrningsapplikationer, nätaggregat, batteriladdare, sensorstyrning, hemelektronik och kommunikationsbryggor.

EFM8SB Sleepy Bee MCU är företagets mest energisnåla MCU med en strömförbrukning i viloläge på 50 nA och 2 µs väckningstid. Kärnan kan klockas upp till 25 MHz och flash-storlek kan varieras mellan 2-64 kB. MCU:n har en integrerad krets för kapacitiv avkänning med en lågeffekts <1 µA wake-on-touch-kapacitet, vilket eliminerar behovet av on/off-switchar i vissa produkter. Styrkretsen är avsedd för bland annat batteridrivna IoT- och industriella applikationer som kräver längre batteritid och energieffektiva gränssnitt mellan människa-maskin (HMI).

EFM8UB Universal Bee MCU är avsedd för USB-anslutningar med hastigheter på upp 48 MHz och 8-64 kB flash. MCU:n kombinerar en intern oscillator med hög precision, klockåtervinningskrets och en integrerad full-hastighet USB transceiver. Enligt företaget kan USB effektförbrukningen minskas med upp till 90 procent. En integrerad detektionsmodul för batteriladdare kan enligt företaget minska bill-of-material (BOM) och systemkostnaden. MCU:n kan användas för att lägga till en USB-anslutning till personliga medicinska apparater, elektroniska accessoarer, kommunikationsbryggor, leksaker, fjärrkontroller och termostater.

Prover och produktionsmängder paketerade i en QFN, QSOP, SOIC eller QFP-kapsel och priset är satt till 0,21 dollar för EFM8BB, 0,32 dollar för EFM8SB och 0,43 dollar för EFM8UB i kvantiteter om 10.000.

Ett EFM8BB Busy Bee, EFM8SB Sleepy Bee och EFM8UB Universal Bee startpaket är prissatt till 29 dollar vardera.

Comments are closed.