Silicon Labs förvärvar Ember

Silicon Laboratories meddelar att man har tecknat ett slutgiltigt avtal om att förvärva det Bostonbaserade ZigBee-företaget Ember Corporation för runt 72 miljoner dollar.

Ember är ett privata företag som erbjuder kisel, programvara och utvecklingsverktyg för 2,4 GHz trådlösa mesh-nätverk för produkter inom smart energi, anslutna hem, säkerhet, belysning, och många andra övervaknings- och styrapplikationer.

Förvärvet beskrivs som strategiskt och innebär att Silicon Labs stärker sin teknikportfölj inom området "Internet of Things”.

Embers portfölj uppges komplettera Silicon Labs produkter och riktar sig till en växande marknad som beräknas öka från 100 miljoner dollar 2012 till 600 miljoner 2016. Kombinationen av bolagens produkter kommer att föra samman mikrostyrkretsar (MCU), kraft och isolationsteknik, sensorer, och båda sub-GHz och 2,4 GHz trådlös radio till en omfattande portfölj av integrerade nätverkslösningar för inbyggda system.

Styrelserna för respektive bolag har godkänt förvärvet, som väntas tillfredsställa regulatoriska krav och andra sedvanliga villkor.

Comments are closed.