Siemens dubblerar överskottet

Satsningen på gröna produkter och lösningar ger resultat. Med hög orderingång levererar Siemens ett resultat som är dubbelt så högt som motsvarande kvartal förra året, rapporterar Siemens AS i ett pressmeddelande.

Resultaten för koncernens andra kvartal (fram till 31 mars) visar ett rekordstort överskott. De tre divisionerna i Siemens (industri, energi och hälsa) ökade sitt totala överskott med så mycket som 100 procent till 3,7 miljarder euro.

– Vi levererar fantastiska resultat med en bred ordertillväxt på alla områden. Nu höjer vi vår resultatprognos för året, säger chefen för Siemens Peter Löscher.

Grön tillväxt
Den sektor som växt starkast är energi och då särskilt för miljövänliga produkter och lösningar. Det handlar om allt frånvindkraftverk till elnätetslösningar såsom smarta elnät. Sektorn såg orderingången öka med 51 procent till 9,2 miljarder euro.

Ett exempel från Norge som bidrar till tillväxt inom energi är leveranserna av en komplett anläggning för strömförsörjning iHammerfest. Avtalet är på 250 miljoner och undertecknat med Eni Norge.

Ordertillväxten till industrin och sjukvården var 22 respektive 6 procent. Siemens totala portfölj av miljövänliga produkter och lösningar utgör mer än en tredjedel av bolagets totala intäkterna.

Siemens höjer sin överskottsprognos för hela 2011 till att bli minst 7,5 miljarder euro.

Comments are closed.