Server för nätverkssäkerhet klarar 4 Tbyte/s

Från Artesyn Embedded Technologies kommer Centellis 8840, ett AdvancedTCA Open-Standard-serversystem med en sammanlagd bandbreddskapacitet hos varje blad på 160G idag och 400G i framtiden. Systemet klarar effekt och kylning upp till 600 W per blad.

 

Företaget presenterade nyligen industrins första 100G ATCA-teknologi, och i Centellis 8840 integreras denna teknologi i en NEBS-färdig plattform som klarar 40G ATCA-blad idag och 100G blad när sådana blir tillgängliga. Tillverkare av nätverksutrustning och operatörer som arbetar inom utveckling av säkerhet och optimering av SDN/NFV-nätverk, där ”deep packet inspection”-metoder används för att bearbeta omfattande dataflöden i realtid, får tillgång till kraftfulla och avancerade processor- och nätverksblad i en plattform som är framtidssäkrad för mer kraftfulla processorer.
Artesyn har implementerat en QuadStar-bakplansarkitektur för upp till fyra oberoende nätverk med upp till 400 Gb/s sammanlagd bandbredd i varje blad. Kunderna kan uppnå en total systembandbredd på 1,6 Tb/s utan redundans med dagens 40G-switchar och processorblad. När 100 G-switchar och processorblad blir tillgängliga kan samma QuadStar-teknologi ge upp till 4,0 TB/s total systembandbredd i implementeringar utan redundans, i ett och samma chassi och bakplan.
– Leverantörer av kommunikationstjänster berättar för oss att enterprise-switchar och -servrar inte alltid är tillräckliga som hårdvaruplattformar vid införandet av SDN och NFV i servermolnet och tjänstleverantörernas nätverk, säger Todd Wynia, VP för kommunikationsprodukter hos Artesyn Embedded Technologies. Därför krävs en plattform som Centellis 8800-serien, speciellt nära nätverkets kärna där hög kapacitet och hög tillförlitlighet har avgörande betydelse.
Artesyn har publicerat en ny rapport, 100G+ on a Standard Platform, som behandlar drivkrafterna och utmaningarna bakom att uppfylla tjänstleverantörernas krav på mer bandbredd och intelligentare nätverk.
Artesyn har ett brett sortiment av ATCA-kort baserade på Intel Xeon eller Cavium OCTEON och DSP:er från TI eller Octasic. Det senaste är det nyligen presenterade ATCA-7480, ett QuadStar-blad för paketbearbetning, baserat på två Intel Xeon E5-2600 v3-processorer med upp till 28 processorkärnor per blad.
Centellis 8840 stöder System Services Framework (SSF), ett centraliserat management-mjukvarupaket för konfigurering och övervakning av mjukvaru- och hårdvarukomponenter på enstaka hyllor eller i komplexa system med flera ATCA-hyllor. Artesyn anser att SSF kan förkorta kundens time-to-market med upp till 40 procent. Centellis 8840 stöder också Artesyns mjukvara FlowPilot för avancerad lastbalansering och paketklassificering, som styr trafikflödet till individuella arbetsprocessorer för ytterligare bearbetning.

Comments are closed.