SenseAir etablerar sig i Kina

SenseAir AB, kompetenscentrum för infraröd gasmätning, öppnar ett säljkontor i Chengdu i centrala Kina i höst.

I Kina byggs många nya offentliga lokaler som skolor, sjukhus och shoppingcenter: Allt fler av SenseAirs kunder i Japan och Korea och även västerländska företag, har etablerat tillverkning i Kina. För att kunna stödja sina kunder på plats, utländska såväl som inhemska, har SenseAir beslutat att öppna ett säljkontor i Kina. Valet för etablering har fallit på staden Chengdu i centrala Kina.

– I Chengdu finns gott om tekniskt utbildad personal till rimliga kostnader. Där blir vi bra behandlade av myndigheterna och det ligger centralt, inom ett par timmar med flyg når man alla större städer i Kina, säger Arvid Egeland, vd SenseAir,

Personalen som anställs på Kina-kontoret ska anpassa sensorerna för marknaden, sälja dem lokalt samt stödja kunderna. SenseAir planerar inte att flytta ut tillverkning, den sker i Delsbo med svenska underleverantörer.

– Etableringen i Kina sker så sakteliga och i början kommer vi att enbart ha tekniker där samt marknadsfolk. Steg två kommer att innebära viss produktion.

Comments are closed.