SenionLab vann Rookiepris

LEAD-företaget SenionLab vann Danske Banks Rookiepris i år. Priset delas varje år ut till Östergötlands mest innovativa och lovande tillväxtföretag – i år för 18:e gången.

 

Rookiepriset på 50.000 kronor delas ut av Danske Bank som ett led i att främja ökad växtkraft i regionen och visa på regionens innovationskraft. Priset har delats ut sedan 1995 och vinnaren utses bland tre nominerade företag. I år var alla tre av de nominerade LEAD-bolag.

SenionLab är ett högteknologiskt företag inom området för elektroniska sensorer och givare. Genom att utveckla teknologin uppges bolaget möjliggjort enkla navigeringsystem för inomhusbruk i stora fastighetskomplex via moderna smartphones.

Juryns motivering till SenionLab som vinnaren av Danske Banks Rookie 2012 löd:
"SenionLab utvecklar och levererar systemlösningar som passar mycket bra in i den tänkta målmarknaden och har en mycket tydlig vision om framtiden. Med en kombination av hög teknisk kompetens och stort marknadsfokus har man gjort entré i en mycket konkurrensutsatt marknad. Att göra företagets första kommersiella affär med en av Asiens största aktörer inom telekomsektorn gör att man med råge uppfyller kriterierna som Danske Banks Rookie 2012."

De två övriga nominerade företagen var:
Agricam AB
Bolaget tillhandahåller exakt mätbara, beröringsfria och kostnadseffektiva övervakningssystem för det moderna lantbruket. Bolaget har utvecklat ett diagnostiskt analysverktyg som tillåter den moderna djurägaren att reducera antibiotikaanvändningen, öka produktionen och avslöja inflammationer samt muskel- och nervskador på ett tidigt stadium.
Intuitive Aerial AB
Intuitive Aerial har som mål att skapa världens bästa flygande kamerastativ. Den första produkten är en helt integrerad lösning för att filma från luften med stabila bilder och de bästa kamerorna. Att filma från luften på det här sättet innebär helt nya möjligheter.

Comments are closed.