SEMI välkomnar steg mot avspänning

Halvledartillverkarnas organisation, SEMI, applåderar USA och Kina för de bägge ländernas steg mot avspänning. USA senarelägger nu tullhöjningar värda 200 miljarder dollar och Kina har lovat att öka tillgängligheten till den kinesiska marknaden.

– Alla, både företag och konsumenter, är beroende av produkter som är baserade på halvledare, säger Ajit Manocha, president och CEO för SEMI. Tullavgifter på produkter hotar arbetstillfällen, hämmar innovation och minskar konkurrenskraften för USA-företag.
IP är en kritisk del av halvledarindustrin och SEMI stöder alla åtgärder för att skydda värdefull IP på ett bättre sätt. Men SEMI tror inte att höjda tullar hjälper till att ändra Kinas handelsmetoder. I stället har SEMI länge lobbat för att minska alla handelshinder mellan USA och Kina.
– Det här är bara ett första steg, men det är uppmuntrande att se att president Trump och president Xi verkar såpass fast beslutna att samarbeta, säger Manocha. Vi ser fram emot ett samarbete som inte bara tar bort tullarna, utan också hanterar övriga bilaterala handelshinder.

Comments are closed.