SEMI startar Solcellsgrupp

SEMI,(SemiconductorEquipmentandMaterialsInternational), har skapat en solcellsgrupp PV Group (PhotoVoltaic) med medlemmar från organisationer och industri från Europa, USA,Korea,Taiwan,Japan,Singapore och Kina för samarbete och lösningar inom teknologi, standarder, produktionsutrustning, regleringar etc.

Solcellsmarknaden beräknas att växa från 13 miljarder dollar idag till över 40 miljarder år 2012, men fordrar att industrin tillsammans driver olika frågor på liknande sätt som sker inom halvledarindustrin för att kunna nå tillväxt med lönsamhet.  Tjugo procent av SEMI’s medlemmar är aktiva inom solcellsindustrin och SEMI har strukturen att driva denna typ av samarbeten.

SEMI organiserar en rad aktiviteter som konferenser om teknologi och ekonomi som ISS (IndustrialStrategySymposiums) ,SEMICON aktiviteter i Europa,Asien och USA, PhotoVoltic Fab ManagersForum och  rundabordssamtal för industriledare. Andra frågor rör marknadsstatistik, publik information samarbeten med andra organisationer inom miljö, hälsa och säkerhet.

Styrgruppen för PV består av 15 personer från industri och organisationer från olika delar av världen. Ordförandeskapet delas av Karl Hesse från Wacker Chem och Tatsuo Saga från Sharp

 

Comments are closed.