Sectra sluter avtal med toppsjukhus

IT och medicinteknikföretaget Sectra har slutit ett flerårigt avtal avseende leverans av system för hantering av digitala röntgenbilder (PACS) samt service och support till University Hospitals i Cleveland.

Sjukhuset är bland USAs tio främsta enligt utvärderingar gjorda av Thomson Reuters, ett oberoende undersökningsföretag, och U.S. News and world report. Sjukhuset ska uppgradera till Linköpingföretaget Sectras senaste PACS-generation, som är optimerad för röntgenkliniker och vårdgivare som samarbetar inom ett stort och geografiskt distribuerat närverk.

– Vi har alltid satsat på den senaste tekniken och kan därför erbjuda våra patienter vård av högsta kvalitet, Vi är mycket nöjda med att inleda ett direkt samarbete med Sectra efter att de senaste fem åren använt Sectras PACS, säger Himanshu Panya, chef för radiologiverksamheten vid University Hospitals i Cleveland.

Sectra utvecklar och säljer IT-system och produkter för röntgen- mammografi- och ortopedklinniker. Över 1 000 svenska och utländska sjukhus använder systemen i daglig drift och mer än 50 miljoner röntgenundersökningar diagnostiseras i Sectras system varje år. Verksamheten har vuxit fram ur forskning vid Linköpings universitet.

Comments are closed.