Sectra höjer säkerheten med Tiger/R

Linköpingbaserade Sectra har inom ramarna för ett tekniskt samarbete med Samsung Electronics integrerat Samsung KNOX, en lösning för att säkra information och data mot läckage, i Sectras lösning för säkra samtal med smartmobiler. Resultatet av samarbetet håller för närvarande på att tas i bruk inom en europeisk försvarsorganisation.

Michael Bertilsson

Enligt Sectra finns det en ökande efterfrågan från till exempel myndighets- och försvarsorganisationer på en smartphone som både kan användas för vanligt bruk och som en säker kommunikationslösning. Sectras krypteringslösning för smartphones, Sectra Tiger/R, har tagits fram för att svara upp mot den efterfrågan och möjliggör för användare att kommunicera känslig information över vanliga mobiltelefonnät. Den används för kommunikation av information upp till säkerhetsnivån RESTRICTED.

– Vårt strategiska samarbete med Samsung kring säker användning av smartphones kombinerar Sectras expertkunnande inom krypteringsteknik med Samsungs mycket höga kompetens inom plattformsintegritet, säger Michael Bertilsson, vd för Sectra Communications AB.

Samarbetet har resulterat i en lösning för smartphones som skyddar både kommunikationen via samtal eller sms och data och appar i telefonen. Medan Sectras hårdvarubaserade kryptering säkerställer säker kommunikation mellan olika enheter, förstärker Samsung KNOX säkerheten kring själva telefonen, och minskar till exempel dess känslighet för skadliga attacker, felaktiga tillämpningar och manipulation.

Comments are closed.