Annons

Scanfil lägger bud på Partnertech

Den finska kontraktstillverkaren Scanfil har lagt ett bud på Partnertech på 443 miljoner kronor i kontanter. Partnertechs styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet och affären stöds av Partnertechs största ägare.

Erbjudandet på 35 kronor per aktie motsvarar en premie om cirka 26,8 procent jämfört med stängningskursen den 22 maj. Budet har stöd från Partnertechs styrelse och företagets största ägare, Bure Equity och Traction, som tillsammans äger 65,9 procent av Partnertech, har accepterat budet under vissa villkor.

– Affären kommer att ge Scanfil, med även Partnertech, möjlighet att expandera verksamheten och tjänsteerbjudanden till förmån för kunder, investerare och anställda. Det kombinerade företaget kommer vara det klart ledande EMS-företaget på den nordiska marknaden med en mycket omfattande produktportfölj och fabriksnätverk med stark global närvaro. Scanfil förutser flera förtjänster i att kombinera de två företagen och ser fram emot att ta den nya gruppen till nästa nivå, Säger Harri Takanen, vd och styrelseordförande för Scanfil.

Scanfils mål med förvärvet uppges vara att uppnå väsentliga synergifördelar vad gäller driftkostnader och besparingarna beräknas uppgå till minst 5 miljoner euro per år och nås till fullo 2017.

För att affären ska gå igenom krävs att Scanfil får ihop en ägarandel på 90 procent. Scanfil kan enligt ett pressmeddelande idag inte bedöma kostnader för potentiella omstruktureringar och heller inte om affären kommer att leda till personalneddragningar.

Scanfil är en global kontraktstillverkare och systemleverantör för telekommunikation och professionell elektronik med huvudkontor i Finland och produktionsanläggningar i Finland, Kina, Estland, Ungern och Tyskland. Partnertech kommer här att komplettera Scanfils geografiska räckvidd genom sina anläggningar i Sverige, Finland, Norge, Polen, Storbritannien, USA och Kina.

Comments are closed.